RPCZ

Plaats :
Vlissingen
Opdrachtgever :
Regionaal Pedagogisch Centrum Zeeland
Oplevering :

----------------------------------------------------------------------
De gebruiksfuncties binnen het onderkomen van onderwijsadviseur RPCZ zijn af te lezen aan het ontwerp. Het atrium vormt het hart van het gebouw: de plek waar RPCZ zich toont aan haar bezoekers en relaties, met presentaties en bijeenkomsten. 

De zwarte kantoorvleugel biedt ruimte voor flexwerkplekken, van rustige werkcellen via multifunctionele werktafels naar loungeplekken voor informeel overleg. De toren bevat de plekken die rust en privacy behoeven, zoals spreekkamers, instructieruimtes en de directiekamers. 

Voor elk van de volumes is een eigen materiaal gekozen: rvs voor de toren, zwarte baksteen voor de kantoorvleugel en glas voor het atrium. Tegenover de strak vormgegeven gevels van de laagbouw staan de losjes vormgegeven gevels van de toren. De verscheidenheid van ruimtes in de toren straalt af op het gevelbeeld: deels volledig open door toepassing van ‘structural glazing’. Elders bieden grote erkers uitzicht op haven en stad. De horizontale belijning van de rvs-beplating smeedt deze gevelvariëteit tot een geheel.