projectfoto bij Zwaluw en Merel Barendrecht
    

Zwaluw en Merel Barendrecht

Plaats :
Rotterdam
Opdrachtgever :
Convide Vastgoed bv te Barendrecht
Oplevering :

----------------------------------------------------------------------
Zwaluw, met 43 eengezinswoningen, heeft de plaats ingenomen van een gesloopte portiekflat uit de jaren ’60. De woningen liggen met hun diepe achtertuinen rond een semi-openbaar groen middengebied en hebben een eigen parkeerplek met vrijstaande berging. Door de vormgeving en materiaalkeuze zijn de woningen twee aan twee gecombineerd tot een samenhangend geheel. Een voorbeeld hiervan zijn de prefab betonnen kaders.

Merel, met 22 eengezinswoningen, ligt op één van de voormalige NAM-locaties (oliewinning) in deze wijk. Ook deze huizen grenzen met hun achtertuinen aan een afgesloten middengebied. Elke woning heeft twee parkeerplaatsen en een berging en is opgebouwd uit twee lagen met een plat dak. De vormgeving en materiaalkeuze benadrukken het individuele karakter van de woningen. De steenkeuze is geïnspireerd op het beeld van olievlekken.

Alle 65 woningen hebben het certificaat Zonnewoning: ze voldoen aan specifieke kwaliteitseisen voor isolatiewaarde, gebruik van duurzame materialen en duurzame energie.