projectfoto bij Notariskantoor
    

Notariskantoor

Plaats :
Hulst
Opdrachtgever :
Notariskantoor Van Goethem
Oplevering :
2017
----------------------------------------------------------------------
Het Notaris kantoor is gesitueerd aan de Absdaalseweg, een belangrijke toegangsweg naar Hulst. Het ligt aan een kruising van wegen, een markant punt in de omgeving en is van meerdere kanten te benaderen. Daarom is het gebouw vormgegeven als een alzijdig gebouw. Dat wil zeggen een gebouw zonder duidelijke voor- en achterkant.

Het gebouw bestaat uit 9 gelijke blokjes op de begane grond en 9 op de verdieping.

Enkele zijn weggelaten, waardoor er levendige gevels ontstaan. Op de begane grond zijn ter plaatse van de twee toegangen (noord en west kant) blokjes weggelaten zodat men onder een overstek binnenkomt. Dit markeert de twee toegangen.

De hoofdtoegang bevindt zich aan de zuidwest kant, op de hoek van het gebouw.

Vanaf het parkeerterrein aan de noordzijde (bereikbaar via de spoorweg) loopt men via een pad naar de hoofdentree.

Op de begane grond bevinden zich de o.a. de entree, de receptie, een wachtruimte, de passeerkamer en nog een aantal algemene functies. Op de verdieping zijn de kantoren gesitueerd. Het verschil in functies komt ook tot uitdrukking in het materiaalgebruik. 

De begane grond, de voet van het gebouw, is in bijzondere donkere baksteen uitgevoerd. De verdieping is vormgegeven als een lichte opbouw met wit stucwerk en grote glaspartijen. De grote gevel openingen zijn afwisselend ingevuld met glas en hout delen.
De donkere baksteen, het witte stucwerk en het hout geven het gebouw een fris, modern en zakelijk uiterlijk.
 
In het hart van het gebouw bevindt zich de wachtruimte en de trap naar de verdieping. Hier is een grote vide gemaakt. De gevelpui loopt over twee verdiepingen, wat zorgt voor ruimtelijkheid.  Door de grote glaspartijen is er vanuit het gebouw mooi uitzicht op omgeving en ze geven het gebouw een open en transparant karakter.