projectfoto bij VilAA
    

VilAA

Plaats :
Goes
Opdrachtgever :
Architecten Alliantie
Oplevering :

----------------------------------------------------------------------

Ons eigen kantoor mag natuurlijk niet ontbreken. Het laat zien hoe wij werken en waar wij tot onze creatieve ideeën komen.

 

Architecten Alliantie is gevestigd in een villa uit 1908. De eerste eigenaar was Gerrit Fransen van de Putte, oesterkweker te Yerseke en lid van de firma Kakebeeke die een meelfabriek exploiteerde. De Villa werd Pauline genoemd naar zijn vrouw Pauline Kakebeeke. Gerrit is burgemeester geweest van Yerseke, lid van de gemeenteraad van Goes en jarenlang president van de afdeling Goes van de Maatschappij ter bevordering van de Toonkunst. Na zijn overlijden in 1910, heeft zijn vrouw Pauline nog tot 1935 de villa bewoond.

Het interieur is zoveel mogelijk in oude luister hersteld. Aan de achterzijde hebben we een moderne uitbouw gerealiseerd met stoere materialen, zoals staal, glas en schanskorven met basaltkeien. We hebben gespeeld met contrasten: glad-ruw, open-gesloten, zwaar-licht.


Aan de uitbreiding van ons kantoor leest u onze ontwerpopvattingen af: heldere vormgeving en toepassing van onderhoudsarme, duurzame materialen. We streven een eigentijdse uitstraling na, die harmonieert met de bestaande omgeving. 

De vijver vormt een verlengstuk van onze nieuwbouw en nuanceert op subtiele wijze het verschil in hoogte tussen de villa en de aanbouw. De &'zwevende' brug van betonnen bielzen verbindt de personeelsparkeerplaats met de hoofdentree.