projectfoto bij Nieuwbouw woningen Sprencklaan
    

Nieuwbouw woningen Sprencklaan

Plaats :
Middelburg
Opdrachtgever :
Bouwbedrijf De Delta B.V.
Oplevering :
2017
----------------------------------------------------------------------
Voor Bouwbedrijf De Delta verzorgden wij zowel het bouwkundige als het constructieve ontwerp voor 7 levensloopbestendige woningen aan de Sprencklaan in Middelburg.
Deze inbreidingslocatie aan de noordrand van Middelburg ligt ingeklemd tussen een drukke wijkontsluitingsweg  en een bestaande kleine villawijk, tegen het historische stadscentrum aan.
Omdat de locatie aan de noordzijde grenst aan een drukke weg (Pres. Rooseveltlaan) met een hoge geluidbelasting op de gevel, zijn de woningen achter op de kavel gezet. Op die manier worden de woningen, met een relatief gesloten noordkant, gebruikt als geluidscherm.
Aan de zuidzijde is een geluidluwe, omsloten tuin ontworpen met veel privacy. De open zuidgevel levert veel warmtewinst en biedt vanaf de verdieping zicht op de skyline van de historische binnenstad.
De gevels van deze patio-achtige woningen bestaan uit een wit gekeimde begane grondlaag waarop een opbouw is geplaatst met een zwart afgedekt pannendak doorlopend in de gevel. Zo ontstaat er aan de noordzijde een aantrekkelijk beeld van vooruitgeschoven en terugliggende massa's die een interessant vlakkenspel opleveren.